Kennismaken met Design Thinking | Durf je het aan? I NVP I 27 november 2018 I @TRIMM Enschede

Door Gerben Brinkman, 26 sep 2018 16:15u

We leven in een wereld vol verandering, niet alleen technologisch maar ook bijvoorbeeld ecologisch, economisch en sociaal. In deze tijden is de manier van werken die we ons hebben aangeleerd niet meer voldoende. Er is meer nodig, namelijk een ondernemende mindset.

Business Thinking vs Design Thinking

Tijdens deze middag ervaar je zelf wat het verschil tussen business thinking (wat tegenwoordig nog veel wordt toegepast) en design thinking is. Bedrijven als Google zijn er groot mee geworden en op steeds meer hogescholen en universiteiten staat design thinking op de agenda.

Wat betekent dit voor HR?

Bij steeds meer organisaties ziet HR ook de waarde van design thinking. De term "employee journey" heeft haar intrede gedaan. Met een schaarser wordende arbeidsmarkt is de prioriteit hiervan gestegen. Zo deden onlangs recruiters van tientallen organisaties in de praktijk ervaring op dat design thinking heel andere inzichten geeft dan de lijstjes van recruitmentbureau's.

Kom zelf ervaren wat dit voor jou en jouw organisatie kan betekenen!

Het belooft niet alleen een leerzame, maar vooral ook een leuke bijeenkomst te worden. Onder de vele klanten van STUDIO.WHY bevinden zich o.a. de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Fryslân, het ministerie van Defensie, Vebego, Jacobs Douwe Egberts, Konica Minolta en Aventus MBO.

STUDIO.WHY

STUDIO.WHY en haar Dutch design.school zijn vier jaar geleden gestart in Nederland. Zij richten zich primair op de generatie van starters op de arbeidsmarkt en veranderen via deze generaties de cultuur binnen organisaties, stapje voor stapje. Dat doen ze op drie manieren: met experiences, met trainingen en met design teams, waarbij jongeren in multidisciplinaire teams werken aan (maatschappelijke) innovatievraagstukken.

Kees Froeling verzorgt deze kennismakingssessie. Kees is oprichter van STUDIO.WHY en de Dutch design.school.

Te gast bij TRIMM in Enschede

TRIMM staat al 25 jaar garant voor vloeiende interactie voor én achter de schermen. 100 gepassioneerde specialisten zetten zich over de volle breedte in om online campagnes, internettoepassingen en platformen te realiseren die naadloos werken en de gebruikers raken. Tom Morssink is de gastheer/HR manager van TRIMM en tevens docent/onderzoeker HRM van Windesheim.

Programma:

15:30 uur - 16.00 uur Inloop
16.00 uur - 19.30 uur Kennismaking met Design Thinking inclusief korte pauze met eenvoudige maaltijd.
19:30 uur - 20:00 uur Napraten en Netwerken

Kosten:

Deze kennismakingssessie is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00.

Locatie:

TRIMM
Moutlaan 25
7523 MC Enschede


Aanmelden:

Aanmelden kan via de website van de NVP, klik hier >


Meer informatie:

Voor meer inhoudelijke informatie over de bijeenkomst kun je contact opnemen met Gerben Brinkman van de NVP kring Twente. Telefoon: 06-41114876 E-mail: g.brinkman@hitalent.nl.

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-plaza.nl.