Review: Ontbijtsessie ‘Hoe werkt jouw brein’ | NVP | 10 april 2018 | @MST

Door Mink Klein Wolterink, 15 apr 2018 09:55u

Dinsdagmorgen 10 april vond de ontbijtsessie ‘Hoe werkt jouw brein’ plaats. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de NVP, de beroepsvereniging voor HR professionals in Nederland. Gastspreekster was Willemien Minderhoud, coach voor “Volle Hoofden”. We waren te gast bij het MST in Enschede waar Willemien sinds 2006 werkzaam is als mobiliteitsadviseur en loopbaancoach.

Tijdens de inloop was er een weerzien van veel oude bekenden maar daarnaast waren er ook een aantal nieuwe gezichten. In totaal waren er 17 gasten aanwezig. Een merendeel van deze gasten waren HR-professionals.

Willemien heeft ons meegenomen in haar bevindingen en ervaringen om op die manier de balans te vinden tussen de afzonderlijke breindelen waardoor je je beter voelt, beter functioneert, betere resultaten boekt, minder stress ervaart, kortom meer mogelijkheden vindt!

Vliegeren

De vliegermethode is een methode die Willemien veel hanteert omdat het brein heel complex in elkaar zit. Door middel van de vlieger kan ze toch, in korte tijd, in de brede lijnen laten zien hoe het brein werkt. De vlieger moet het gehele brein voorstellen waarbij verschillende hoeken van de vlieger verschillende functies van het brein representeren. Willemien heeft ons hierdoor meer kennis gegeven over de wijze waarop je de lijntjes van de vlieger kan besturen.

Als HR-professional kan je de vliegermethode gebruiken in de interactie met management en medewerkers en zo meer mogelijkheden aanboren om uiteindelijk veranderingen tegemoet te vliegen. Je sluit aan bij het dominante deel van andermans vlieger en stuurt hem zo nodig naar een ander deel.

Naast de vliegermethode had Willemien een aantal interactieve opdrachten. Via deze interactieve opdrachten leerde je niet alleen jezelf kennen maar ook de andere gasten.

Meer weten over vliegeren?

De ontbijtsessie ‘Hoe werkt jouw brein’ wordt herhaald op 15 mei.

Interesse?

Neem contact op met Willemien Minderhoud:

Telefoon: 06-23407779
E-mail: willemien.minderhoud@home.nl


Over VOLhoofd
Willemien heeft sinds 2017 nog haar eigen bedrijf genaamt ‘VOLhoofd’. waarin zij mensen met een volhoofd, o.a. door ADHD, ADD of autisme in werk, studie en privé situatie begeleidt, traint en coacht.

Website VOLhoofd: Klik hier
Telefoon: 06-23407779
E-mail: willemien.minderhoud@home.nl

Over NVP
De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) is hét netwerk voor HR-professionals. Bij de NVP zijn 3.000 professionals aangesloten die zich bezighouden met HR-strategie, arbeidsverhoudingen, werving en selectie, innovatie in HR, arbeidsvoorwaarden en opleidingsplannen.

Website NVP: Klik hier

Eventueel contact kan worden opgenomen met Gerben Brinkman, bestuurslid NVP kring Twente.

Telefoon: 06-41114876
E-mail: g.brinkman@hitalent.nl