Procesimplementatie een fluitje van een cent. Of toch niet?

Processen implementeren is ‘een fluitje van een cent’; regels en afspraken bedenken, vastleggen in een handleiding, een halve dag uitleg aan de gebruikers en de implementatie is gedaan. Ja toch? En zeer herkenbaar.

Theorie is één en de praktijk is twee. Maar de theorie is ondergeschikt aan de businessvraag en de business moet in theorie rekening houden met de valkuilen van haar organisatie. Niet iedereen kan of wil het geheel overzien.

Een goed voorbeeld daarvan zijn (controle)activiteiten die aan het einde van een businessproces of workflow worden uitgevoerd; leg deze (controle) activiteiten op de plek waar ze horen in het proces, dat werkt efficiënter met minder arbeidsinspanning of geautomatiseerde controles.

Begin bij de basis: logisch toch?

Efficiënte wegen kiezen
Efficiënte wegen kiezen

Informatie analyseren is een ‘makkie’; enkele key-gebruikers interviewen, vastleggen in een analyse, 2 uur overleg met de key-gebruikers en overdragen aan de functioneel ontwerper en vervolgens het realiseren van een nieuw automatiseringssysteem. Ja toch? En zeer herkenbaar.

De ‘nice to haves’ zijn overheersend aan de ‘must haves’ en daartussen zit een stuwmeer aan ‘Should haves’. Welke basisfunctionaliteit is nu echt van belang om het bedrijfsproces correct te laten functioneren? Meestal kan de basis van een nieuw systeem de gebruikers helpen bij de bedrijfsprocessen. Vervolgens een maand later de ‘shoud haves’ en dan de afweging van de ‘nice to haves’.

Ook bij de basis beginnen? Maak kennis met het ICT Gilde

Het ICT Gilde maakt graag kennis met u. En met uw uitdagingen op het gebied van proces- en informatie-analyse. Bel 074-3490502 of mail via ons contactformulier >>


Praktijkvoorbeeld(en) proces- en informatie-analyse

Hieronder treft u één of meerdere projecten op het gebied van proces- en informatie-analyse waarbij het HiTalent ICT Gilde betrokken is.


Andere ICT Gilde Specialismen