KennisGildes | Innovatiemotor voor mens en organisatie

Rondom de Gouden Eeuw werd de Gildeformule succesvol ingezet om kennis van meester naar gezel over te dragen en daardoor succesvol te presteren. HiTalent gelooft, juist in deze nieuwe tijd, in deze aanpak en blaast deze formule daarom nieuw leven in. Het overdragen van kennis van Meester op Gezel (en omgekeerd) staat hierin, naast het geloof in het zelflerend vermogen, centraal.

HiTalent KennisGildes

Zoals gezegd bestaan gildes op basis van het meester en gezel principe. Bij HiTalent heeft dit principe ge-redesignd naar de huidige omstandigheden. Wij noemen het KennisGildes. Binnen deze KennisGildes verbindt HiTalent alle (ruim 3.400) professionals (MBO+ of hoger) uit haar bestand, aan elkaar én aan andere partijen die het interessant vinden vakkennis over te dragen én te delen.

HiTalent biedt deze gildes verschillende platforms waar zij elkaar kunnen ontmoeten. Daarbij gaat het op dit moment om:

  • Een eigen webomgeving (per KennisGilde)
  • Ontwikkeltrajecten (zoals werk-leertrajecten en stages)
  • Gezamenlijke productontwikkeling
  • Periodiek georganiseerde GildeCafé’s
  • Periodiek georganiseerde trainingen en/of bootcamps (om snel kennis bij te spijkeren)

Actuele HiTalent KennisGildes

Op dit moment zijn de volgende KennisGildes actief:

Het Bedrijfskunde Gilde is op dit moment in ontwikkeling.

Via de website en onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte.

Het ICT Gilde bestaat uit gedreven personen met ruime ervaring in de ICT branche. Zij kennen de fijne kneepjes van het vak. Deze ‘meesters' hebben in de loop der jaren hun resultaatgerichte interesse uitgebreid met kennisgerichtheid.

Lees meer over de passie en ervaring van ons ICT Gilde!

Het HRM Gilde is op dit moment in ontwikkeling.

Via de website en onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte.


Nieuwe KennisGildes

We kijken continu naar mogelijkheden voor de opzet van nieuwe KennisGildes. Daarvoor houden we nauwlettend ontwikkelingen bij onze relaties, in onze regio en op de arbeidsmarkt in de gaten. Heeft u ideeën voor de realisatie van een nieuw KennisGilde? Laat het ons weten. Bel Gerben Brinkman op 06 4111 48 76 of vul het contactformulier in.